Een leuk avondje uit met de Nationale Bioscoopbon!

17 juli 2023

Heb je iets te vieren, zoek je ontspanning of heb je gewoon zin om er even op uit te gaan? Geef toe: een ouderwets avondje uit naar de bioscoop blijft stiekem toch één van de leukste dingen om te doen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Wie thuis in het bezit is van streamingdiensten en een 4K televisie heeft in feite alles zelf in huis voor een geweldige filmervaring. En tóch verslaat niets een bezoekje aan de bios. De heerlijke stoelen, het grote scherm, de geur van verse popcorn en zelfs die luid lachende buurman in stoel 10:  allemaal onderdeel van de ervaring. Het is en blijft een echt uitje. En dat doe je natuurlijk het liefste samen. Samen met je partner of met je vrienden. Hoe dan ook: met de Nationale Bioscoopbon. 

Niet voor niets het leukste cadeau in het donker. 

Een romantisch avondje uit met je partner

Het wint misschien geen originaliteitsprijs, maar voor een romantisch avondje uit met je partner kiezen veel koppels nog steeds voor de bioscoop. Van een avondje uit tijdens een derde date, met je vriend of vriendin tot als gelukkig getrouwd stel. Wat maakt de bioscoop nou zo romantisch? Dat zit hem in heel veel kleine voor de hand liggende én minder voor de hand liggende details. De gedempte verlichting en de intieme setting bijvoorbeeld, maar ook het hebben van quality time en het delen van bepaalde emoties tijdens de film. Heerlijk samen lachen om een komedie, het voelen van opwinding tijdens een spannende scène of misschien wel een traan laten bij een ontroerend moment.

Dat je tijdens een film niet met elkaar kunt kletsen, hoeft niet af te doen aan de romantiek. Sterker nog: het zijn meestal de kleine, non-verbale gebaren die een avondje uit romantisch maken. Een arm om hem of haar heen, een kus tijdens een romantisch filmmoment of zelfs het delen van een bak popcorn. Heerlijk klef. 
En voor een ultiem romantisch uitje naar de bioscoop verras jij jouw partner natuurlijk met een Nationale Bioscoopbon. Reserveer ook gelijk die loveseat, zodat je extra knus tegen je partner aan kunt zitten. Nog een romantisch etentje vooraf en wij beloven je dat de vonken er van af springen. 

En een nét zo leuk avondje uit met vrienden..

Een avondje uit naar de bioscoop is net zo leuk met vrienden. Of dat nu met 1 vriend is of een complete vriendengroep. Een avondje bios is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen is een bezoekje aan de bioscoop een goede manier om te ontspannen, ook is het makkelijk, vinden de meesten het leuk en is het vaak voor iedereen betaalbaar. Plof neer in een comfortabele stoel, deel jullie favoriete snacks en geniet van elkaars gezelschap. En bestaat jouw vriendengroep bijvoorbeeld uit Marvel- of Disney fans? Dan hebben jij en je vrienden ook na het bekijken van die laatste film in de bioscoop genoeg om over na te praten. Lekker samen met vrienden de film analyseren en je favoriete scènes bespreken: dat versterkt jullie band!

De 5 beste tips voor jouw avondje uit in de bioscoop

De boodschap is denk ik helder: de bioscoop is en blijft leuk, maar hoe zorg je nou voor de allerbeste bioscoopervaring? Wij geven je 5 tips voor een onvergetelijk avondje uit:

1. Kies de perfecte plek en stoel uit
Dit lijkt voor de hand liggend, maar kies een goede zitplek. Als je op tijd een ticket koopt, heb je de beste keuzes. Kies een stoel op jouw ideale rij. Misschien zit je graag in het midden voor het beste zicht, maar ben jij iemand die tijdens de film vaak moet plassen, dan zit je wellicht liever aan de zijkant.


2. Trek comfortabele kleding aan
Tenzij je indruk probeert te maken op jouw date in die strakke blouse of jurk, heb je eigenlijk geen reden om in oncomfortabele kleding naar de bioscoop te gaan. Kies iets uit wat lekker zit en waarmee jij maximaal kunt ontspannen tijdens de film. In het donker ziet toch niemand dat je een huispak draagt.  

3. Neem zelf snacks mee
Die stijgende prijzen voelen we allemaal, dus ben jij iemand met veel lekkere trek? Overweeg dan ook om zelf wat mee te nemen van huis. Ps: doe dit wel subtiel, we doelen niet op een boodschappentas vol.


4. Ga voor een bios met Imax
Kies voor de beste filmervaring voor een bioscoop met IMAX. Deze hebben namelijk grotere schermen, scherper beeld en harder geluid dan in andere bioscoopzalen.


5. Gratis naar de bioscoop
Wat is er leuker dan naar de bioscoop gaan? Precies, dat is gratis naar de bioscoop.. 
Jij kan iemand die ervaring geven door te trakteren op een avondje uit. Je kunt natuurlijk een ticket kopen voor een film, maar veel slimmer is het kopen van een Nationale Bioscoopbon. Dan bepaal je samen zelf waar, wanneer en naar welke film jullie gaan. 

Nationale Bioscoopbon cadeau doen

Bij Cadeaukaart.nl kun je eenvoudig jouw Nationale Bioscoopbon kopen. Je bepaalt via onze webshop zelf het bedrag tussen €10 en €150. Vervolgens kies je optioneel een leuke verpakking uit en voeg je een persoonlijke boodschap toe. Besteld voor 17.00? Dan wordt de cadeaukaart vandaag nog verzonden. Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog bij ons het leukste cadeau in het donker.