De Kinderboekenweek 2015 is er weer! Geef een boekenbon cadeau Terug naar het overzicht
06-10-2015:

De Kinderboekenweek 2015 is er weer! Geef een boekenbon cadeau

Van 7 tot en met 18 oktober is het weer zo ver, dan gaat de Kinderboekenweek 2015 van start! Het thema van dit jaar is 'Raar maar waar' en dat brengt een boel leuke dingen met zich mee. En heb je een verjaardagsfeestje deze week? Een boekenbon is het perfecte cadeau!

Geen beter cadeau dan een boekenbon

Het aanbod activiteiten is ook deze keer weer groot en divers. Er worden allerlei workshops, tentoonstellingen en voorleesmiddagen georganiseerd op verschillende locaties door heel Nederland. Ook op school, in de bibliotheek en in de boekwinkel. Maar niet alleen daar, want wat dacht je van de Nationale Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal? Op de laatste dag van de Kinderboekenweek mag je daar je boek komen ruilen voor een ander boek. Genoeg te doen dus! Op de website van de Kinderboekenweek vind je het volledige activiteiten overzicht.

Tijdens zo'n week als de Kinderboekenweek is een boekenbon natuurlijk een goed besteed cadeau. In onze categorie Lezen vind je een aantal cadeaukaarten die het super goed doen als leescadeau. De Boekenbon bijvoorbeeld, dit is een nationale boekenbon die ook online verkrijgbaar en verzilverbaar is. Maar ook met een Fonq.nl giftcard heb je ruime keuze uit het assortiment kinderboeken en de Geefeenblad of Tijdschriftenbon staan garant voor veel leesplezier in o.a. de Donald Duck of National Geographic Junior.

Speciale uitgaven

Zoals bij elke editie zijn er ook deze keer een aantal speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk is er één van en is dit jaar geschreven door de bekroonde schrijver Simon van der Geest (1978, Gouda). Het boek heet 'Per ongelukt' en gaat over Ro die samen met zijn vrienden een ontsnappingsplan bedenkt voor zijn moeder die in de gevangenis zit. Op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweekgeschenk naast een mooi boek, ook je toegangskaartje voor een van de 22 deelnemende wetenschapsmusea en science centra in Nederland. Op vertoon van ‘Per ongelukt’ mag je gratis naar binnen!

Een andere speciale uitgave van dit jaar is het Prentenboek van de Kinderboekenweek, van de hand van Mies van Hout. In dit kleurrijke prentenboek neemt Mies je mee op een tocht door de bomen, over krokodillenrivieren en door bramentuinen. En op iedere pagina vind je een nieuw vrolijk dier dat verder met je mee reist. Mies van Hout en Simon van de Geest gaan voor én tijdens de Kinderboekenweek op tournee langs bibliotheken en boekwinkels in heel Nederland om boeken te signeren en voor te lezen.

Last but not least zijn er nog de Voorleesgids, Kinderboekenkrant en lanceert Quest een speciale editie ter ere van de Kinderboekenweek, namelijk Quest Junior! De Voorleesgids en Kinderboekenkrant zijn beide verkrijgbaar via de boekhandel en bibliotheek, Quest Junior is alleen verkrijgbaar via de bibliotheek. De kindertijdschriften zijn ook verkrijgbaar met een boekenbon.tracking pixel