Ben jij klaar voor het culturele seizoen? Terug naar het overzicht
02-09-2015:

Ben jij klaar voor het culturele seizoen?

De maand september is alweer aangebroken. De mooie zonnige dagen gaan langzaam vertrekken en voor je het weet is de zomer voorbij.

Maar ook de herfst brengt veel goeds met zich mee, waaronder het culturele seizoen! Afgelopen weekend was officiële aftrap bij de Uitmarkt in Amsterdam. Kon je hier niet bij zijn? Maak je geen zorgen. Het seizoen is nog maar net begonnen.

Dus pak je ontvangen cadeaubonnen erbij en plan de komende maanden vol met bezoeken aan musea, theaters en concerten.


Meer dan een half miljoen bezoekers

De 38ste editie van de Uitmarkt was wederom een groot succes. Tijdens de openingsshow op het Museumplein, gepresenteerd door Jörgen Raymann, gaven verschillende artiesten acte de présence. Het hele weekend stond in het teken van muziek, musical, cabaret, kleinkunst en nog veel meer culturele activiteiten. In totaal waren er maar liefst ruim 300 gratis optredens! Zo kon je meezingen met de Musical Sing-A-Long, lachen met Daniel Arends en een voorproefje krijgen van musicals als PIPPIN en De Tweeling.

We lichten een tip van de culturele sluier op

Er zijn zoveel geweldige optredens die je kunt bezoeken, hoewel we wel zouden willen, kunnen we ze moeilijk allemaal bespreken. Toch willen we jullie een paar tips meegeven.

Lachen, gieren, brullen
Als je ervan houdt om te lachen, dan is het zonde om niet naar een cabaretvoorstelling bij jou in de buurt te gaan. Ben je fan van fysieke grappen? Ga dan eens naar Schudden. Dit seizoen treden ze nogmaals op met “Henk”, waarbij de set zorgt voor veel komische momenten. Andere favorieten bij ons op het kantoor zijn Droog Brood en Micha Wertheim. Voor een avondje nonsens bezoek je Bert Visscher en maak kennis met hilarische typetjes bij Tineke Schouten en Jandino Asporaat. Al deze voorstellingen kun je bezoeken met de Podium Cadeaukaart. Een ideaal cadeau - zo kun je zelf ook mee, want een theaterbezoek is natuurlijk het leukste met zijn tweeën.

Rondstruinen in musea
Vooral in Amsterdam kun jij je hart ophalen met meer dan 50 musea die je kunt bezoeken. Met de Giftfor2 - Uitje voor 2 kaart kun je bijvoorbeeld naar het Tropenmuseum. Maar er is meer in ons kleine landje waar je met deze kaart naar toe kan. Zo kun je in het hoge Noorden terecht bij Natuurmuseum Fryslân en het Groninger Museum. Laatstgenoemde is een must-see voor David Bowie fans. Vanaf 11 december is de wereldberoemde expositie David Bowie is hier namelijk te zien. Wist je trouwens dat je met de Giftfor2 card niet gebonden bent aan Nederland? Zo kun je onder andere in Brugge het Frietmuseum en het museum van Cacao en Chocolade bezoeken.

Nederland musical land
Nederland is gek op musicals. Dit blijkt wel uit de grote hoeveelheid musicals die je kunt bezoeken dit jaar. Onze Nationale Musical Card kun je gebruiken voor alle musicals geproduceerd door Stage Entertainment - en dat zijn er genoeg. Wil je nog naar Billy Elliot of Grease? Dat kan! Voor Billy Elliot moet je wel opschieten, want de laatste voorstellingen zijn al in november. Musicals die in première gaan zijn The Bodyguard, De Tweeling en Robert Long. Met een Podiumcadeau kaart kun je nog naar Soldaat van Oranje!

Tijd voor muziek
De zomer staat in het teken van festivals, maar dat betekent niet dat je in de herfst en winter nergens naar toe kan. Verschillende artiesten zijn te zien op de verschillende poppodia en theaters die Nederland rijk is. Enkele namen die deze maand nog te zien zijn met de Podium Cadeaukaart - als je opschiet - zijn BLØF, Seaside Steve en Merals Harem.

Waar kan ik nog meer naar toe?
Dans, opera, toneel, klassieke muziek en ga zo maar door. Er zijn talloze culturele activiteiten die we nog niet hebben benoemd. Maar dat betekent niet dat je er niet naar toe kan gaan. We hebben immers maar een “tip van de sluier” opgelicht!

Maak gebruik van een cadeaubon

Heb jij een cultureel dier in je familie of vriendengroep die je blij wilt maken met een cadeaubon? Heb je zelf nog een paar cadeaubonnen thuisliggen? Neem dan snel een kijkje in onze Er Op Uit categorie en kies een geschikte cadeaubon!

Bekijk de Er Op Uit categorietracking pixel